VIDEO: Robert Fico – Po jednaní rady bezpečnosti 26.2. 2024

V duchu suverénní slovenské zahraniční politiky, kterou ve svém Programovém prohlášení předepisuje slovenská vláda, vyjadřuji přesvědčení, že návrhy na novou kvalitu vojenské podpory Ukrajině jsou pouhým doznáním, které dělá současná strategie Západu na Ukrajině ne práce.

S velkým zklamáním je, že teze, o kterých budeme dnes večer diskutovat na “bojovém” setkání v Paříži za účasti zemí EU a některých členských zemí NATO, neobsahují jedinou zmínku o míru, příměří nebo jakémkoli snaze vyjednávat. Nová kvalita vojenské podpory Ukrajiny je zaměřena výhradně na prodloužení války, utrpení a zabíjení na Ukrajině.

Vláda Slovenské republiky musí za účasti předsedů koaličních stran také po jednání Rady bezpečnosti konstatovat, že návrhy na přímou fyzickou přítomnost vojáků z členských zemí EU a NATO na území Ukrajiny, byť pouze na bilaterální úrovni, povede k výraznému eskalaci napětí, pokud bude zavedeno. Nemůžou přinést žádný jiný výsledek.

Slovenská vláda bude nadále poskytovat humanitární i nevojenskou pomoc Ukrajině. V tuto chvíli však oznamuje, že s Ukrajinou nebude uzavírat žádné bilaterální dohody o přítomnosti slovenských vojáků na jejím území a v tomto duchu nepodá NR SR žádný relevantní návrh.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights