Ondřej Dostál – Noviny jsou opět plné vynucování úplatků za přístup k hrazené péči. Ostuda a trvající selhání ministra Válka.

Jak popsaly Novinky.cz zde https://www.novinky.cz/…/domaci-cekejte-nebo-si… tak pacienty kasírují skrz vedlejšáky v soukromých praxích i dokonce primáři z fakultních nemocnic spadajících pod ministerstvo. Zákon je ignorován, státní správa to neřeší. Jak antisystémové! Chudáci pacienti. Tohle je na demisi, pro mne dobrý důvod přijít na demonstraci 16.9. na Václavské náměstí. Tohle už dál nejde!

Proč jde ten průšvih právě za ministrem?

Ministr má metodicky řídit úřady, konající zde v tzv. přenesené působnosti. Ty mají úplatky dle zákona pokutovat a chodit po kontrolách. Když se o tom ministr dozví, má hned dát příslušnému odboru zdravotnictví podnět k prošetření a aktivně se ptát po výsledku!

Ministr má ze zákona kontrolovat zdravotní pojišťovny, zda plní svou povinnost zajistit bezplatnou péči pacientům a úplatkářům vypovídat smlouvy

Ministr má mít pořádek ve fakultkách, které přímo řídí, aby mu primáři nemelouchařili v privátech a ještě tam nekasírovali pacienty!

Ministr Válek ale už dva roky nezvládá ani jedno z toho. Pacienti jsou okrádáni ministerstvu pod nosem. Všichni to ví, ale ministerští nedělají nic, stěžovatele posílají do lampárny a planě blábolí o změnách zákona. Pokud člověk, který celý život poctivě platil na zdravotní pojištění, ve chvíli kdy onemocní narazí na tohle, jak má ještě potom uvěřit v právní stát?

Pokud se vám něco takového stalo, první právní pomoc naleznete zde https://www.youtube.com/watch?v=gjfBibbhNZI ve třetí části videa. A budeme se tomu věnovat i politicky. Tento nešvar potřebuje odstranit!

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights