Předseda lidovců Marián Jurečka buď tajně změnil stranu, nebo absolutně nezvládá svěřené ministerstvo

AUTOR TEXTU : Pavel Matocha

Za takové progresivní šílenství, jaké předvádí Jurečkovo ministerstvo práce a sociálních věcí by se nemuseli stydět Piráti, ale u nominálně konzervativních lidovců to jde zcela proti jejich programu i zájmům jejich voličů. Ostatně proto lidovcům už skoro žádní voliči nezbývají – konzervativní voliči se cítí zrazeni a Jurečku již nikdy volit nebudou a progresivní voliči mají svoje Piráty, Zelené a případně Topku.

V konsolidačním balíčku MPSV prosadilo socialistickou změnu zákoníku práce v případě brigádníků zaměstnávaných na dohodu (nově jim zaměstnavatel bude muset dávat rozpis směn tři dny předem a také jim dávat dovolenou, brigádníkům!!) a teď jde Jurečka ještě dál. Navrhuje, aby i soukromé firmy měly povinnost prozradit zaměstnancům, kolik berou jejich kolegové a pokud berou víc, tak zdůvodnit proč.

Tohle zde nezavedli ani komunisté za minulého režimu.

Možné by někdo z bratrů lidovců měl soudruhovi Jurečkovi vysvětlit, že:

a) Časy Národní fronty a souručenství lidové strany a komunistů skončily v listopadu 1989.

b) Výše mzdy v soukromé sféře je soukromá věc mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Pepíkovi není nic do toho, kolik bere Frantík, a Frantíkovi nic do toho, kolik bere Pepík.

c) V kapitalistické ekonomice nedostáváte plat, jaký si zasloužíte, ale jaký si dohodnete. Je tedy z principu nesmysl vysvětlovat, proč má Pepík víc než Frantík. Každý z nich má tolik, kolik si se zaměstnavatelem dohodl.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights