ČLÁNEK: Honza Kubiš – Tak jsem položil pár otázek starším lidem

Článek: HONZA KUBIŠ

Tak jsem položil pár otázek starším lidem. A ne jen těm starším. Návštěva u lékaře, kde paní zjistili nález na srdíčku, bylo jí doporučeno se šetřit – nedělat nic namáhavého a být v klidu.

Mezi tím si měla obvolat lékaře a objednat se na další vyšetření. Na první pokus byl termín půl roku. Tak hledala dalšího lékaře. Na druhý pokus měli termín o 6 dní kratší, „jupí“. Tak ji to nedalo protože z nálezů byla dost vystrašená, zvláště když jde o srdíčko!

Hledala dál a zkoušela volat do mnoha dalších ordinací. No a „hurá“ asi na 7. pokus se jí podařilo sehnat termín! A pozor – místo za půl roku „už“ o měsíc dříve, to je „terno“! Paní bude určitě „v klidu“ čekat na zjištění, co jí vlastně je, skoro půl roku, to tomu srdíčku určitě velmi „prospěje“ No, ale máme tu dítě, zlomená noha, dva měsíce sádra.

Po jejím sundání a další kontrole si měla maminka zajistit rehabilitace. A situace jak přes kopírák! Nejbližší termíny po 2 – 3 měsísích! To je zoufalství! A co nechápu je, jak je možný, že to nezajistí lékař, aby to hned navazovalo… Může mi někdo vysvětlit k čemu bude ta rehabilitace po dvou měsících a déle? Může mi někdo vysvětlit proč se tu řeší digitalizace, když tu máme v háji zdravotnictví?

Pokud by ta digitalizace řešila tyto problémy, aby se vše ve zdravotnictví propojilo a fungovalo, termíny na sebe navazovaly a postarali by se o to lékaři, pak bych tomu asi i zatleskal. Ale z toho by jistým lidem nic nekáplo. Lepší je nepovedená digitalizace stavebních úřadů, kde se díky tomu pěkně vše zdraží a stejně to nefunguje, stejně jako v mnoha případech předtím.

A to jsem tu nezmínil, kolik lidí nemá šanci sehnat zubaře! A tak mě napadlo, co cestovat do Polska ne jen pro potraviny, jak nám radí politici, ale i za zdravotní péčí? Zvláštní je, že když si pak najedu na profil paní Pekarové, tak tam vidím jásat Markétku, jak máme skvělé zdravotnictví a jak se Vlastíkovi daří.

Zajímalo by mě v čem? V nákupu zbytečných vakcín, které se nakoupily, jsou dávno prošlé a musí se zlikvidovat? Nebýt toho a mnoha dalších, hned by mohli zvednout platy lékařů, aby neutíkali pracovat do zahraničí. Ale to by nebyl žádný kšeft pro (ne)mocné. No a ještě bych měl jednu otázku. Takhle to tu vážně vypadalo i dřív? I na to jsem se ptal. A odpovědí zněly , tak dřív se na vyšetření, nebo rehabilitaci čekalo maximálně do měsíce. A teď? Ale to ti naši (ne)mocní nahoře nevědí, protože pro ně je samozřejmě vše hned a ještě zadarmo…

4
3
Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
8 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan Polák
Milan Polák
3 měsíců před

Autor plácá páté přes deváté a měl by si zopakovat češtinu. Škoda času…

2
1
Otta
Otta
3 měsíců před

Co děláš pro společnost ty, kromě psaní těch sraček, jak bylo za socialismu líp?

1
1
Kokin
Kokin
3 měsíců před

může mi někdo vysvětlit, kde je napsané, že stát musí občany vodit za ručičku? Lékařů a odborníků je nedostatek, to je ale systémový problém, který se týká všech předchozích vlád. Kdo chce prémiové služby, které na sebe “navazují” musí si zakoupit členství na soukromé klinice.

13
3
Mirek
Mirek
3 měsíců před
Odpovědět  Kokin

To je pěkně ujetej koment. Kde by asi na to ty lidi brali ty chytroline? A proč by vláda nemohla zajistit, aby bylo lékařů dost?

5
1
Otta
Otta
3 měsíců před
Odpovědět  Mirek

Nařídí tvým dětem, že budou studovat doktořinu, ať chtějí nebo ne, že?

1
1
Jiří
Jiří
3 měsíců před
Odpovědět  Otta

Možná by to bylo lepší, než když bolševici podle kádrového původu rozhodovali o tom, jestli může jít studovat nebo se zocelit dělnickou třídou.

Fake World
Fake World
3 měsíců před
Odpovědět  Kokin

Jasně. Z daní jsme zaplatili výstavbu nemocnic, vzdělání lékařů a teď ještě platit i za telefonát doktorovi. Mafiáni tu vše rozkradli a koupili za babku a ty otroku plať.

Jana
Jana
3 měsíců před
Odpovědět  Kokin

Asi máte takový příjem, že si to členství můžete zakoupit, většina lidí bohužel na to nemá. Takže od vás je to špatný humor a nebo provokace.

8
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights