ČLÁNEK : Facebook nám opět ukázal, jak funguje jeho cenzura, a vymýšlí si záminky pro odstranění příspěvků.

Před nedávnem jsme na sociální síti Facebook sdíleli video, ve kterém paní Gregorová ze STAN hrubě napadala Ondřeje Dostála v přímém přenosu a nazvala ho „proruskou špínou“.

Dnes je toto video na sociální síti Facebook označeno za porušení pravidel komunity. Paradoxní na celé situaci je, že Facebook jako důvod porušení pravidel uvedl, že video má sexuální podtext (propagace sexuální aktivity).

Člověk by si mohl říct, že jde o nějaký omyl, a že algoritmus Facebooku se mohl splést a omylem považovat video za obsah se sexuálním podtextem. Proto jsme se proti odstranění příspěvku za údajné porušení pravidel odvolali, protože je jednoznačné, že v příspěvku není žádný sexuální podtext (propagace sexuální aktivity).

Po pár hodinách nám přišlo vyrozumění od Facebooku, že naše odvolání bylo zamítnuto, protože video skutečně porušuje pravidla sociální sítě Facebook ohledně sexuálního podtextu (propagace sexuální aktivity).

Video, které nám Facebook zablokoval, si můžete přehrát níže. Sami můžete posoudit, jak video vnímáte a zda v něm spatřujete nějaký sexuální podtext nebo propagaci sexuální aktivity. Podotýkáme, že se jedná o video, které bylo odvysíláno na TV Prima.

Existují i další praktiky, jak video odstranit z Facebooku, například hromadné nahlášení. Když se skupina lidí dohodne a hromadně nahlásí příspěvek, v tomto případě za propagaci sexuální aktivity, algoritmus Facebooku vyhodnotí zvýšenou aktivitu hlášení na jeden příspěvek pro stejný důvod jako porušení pravidel a video odstraní.

Bohužel, když se pokusíte odvolat, je jasné, že Facebook jednoznačně cenzuruje videa a příspěvky, protože video skutečně neobsahuje propagaci sexuální aktivity, ale přesto nebylo vráceno zpět do veřejného prostoru.

S cenzurou na Facebooku se setkáváme často. Kolikrát byl cenzurován pouze odkaz z našeho webu www.honzik-k.cz na sociální síti Facebook s tím, že jde o porušení pravidel Facebooku.

Proto, pokud nám Facebook odstraní sdílený odkaz, vytvoříme screenshot náhledu článku a samotný článek sdílíme pomocí náhledového obrázku. Tím tak zvaně „oblbneme“ algoritmus Facebooku a článek se tak šíří dál, někdy dokonce více než samotný odkaz.

Článek: Honza Kubiš a Patrik Pečénka

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights