Francouzka policie zatkla zakladatele a šéfa komunikační platformy Telegram Pavla Durova

ZDROJ ČLÁNKU: Společnost pro obranu svobody projevu

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA, PROSÍME SDÍLEJTE

Francouzská policie v sobotu zatkla (na ploše letiště, kam přicestoval svým soukromým letounem) zakladatele a šéfa komunikační platformy Telegram Pavla Durova. 39letý miliardář je občanem Ruska i Francie. Úřady na něj vydaly zatykač v souvislosti s nedostatečným moderováním obsahu na Telegramu.”

“Se svou téměř jednou miliardou uživatelů se z platformy Telegram stala jedna z největších sociálních sítí světa. A to hned po Facebooku, síti X, YouTube, TikToku nebo Instagramu… Rusko začalo blokovat Telegram v roce 2018. A to poté, co aplikace odmítla vyhovět soudnímu příkazu, který by tajným službám umožnil přístup k šifrované komunikaci.”

„Durov opustil Rusko, když se vláda pokusila ovládnout jeho společnost na sociálních sítích Telegram. Ale nakonec to nebyl Putin, kdo ho zatkl za to, že umožnil veřejnosti uplatnit svobodu slova. Byla to západní země, spojenec Bidenovy administrativy a nadšený člen NATO, která ho zatkla. Pavel Durov dnes večer sedí ve francouzském vězení, živé varování pro každého vlastníka platformy, který odmítá cenzurovat pravdu na příkaz vlád a zpravodajských agentur,“ napsal Tucker Carlson a odkázal na rozhovor, který s Durovem vedl letos v květnu.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights