Na slovenského premiéra Roberta Fica se střílelo byl odvezen do nemocnice

ZDROJ: ČT

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) byl postřelen a převezen do nemocnice. Podle Denníku N se to stalo v Handlové před domem kultury, kde zasedala vláda. Premiér přišel po jednání mezi lidi, když zaznělo několik výstřelů. Reportér listu incident neviděl, ale byl blízko. Viděl, jak členové ochranky premiéra zvedli, naložili do auta a odvezli.

Zpravodaj agentury Reuters řekl, že slyšel několik výstřelů a viděl policii, jak zadržela střelce. Ohradila pak místo činu a kulturní dům evakuovala, dodal redaktor ČT Lukáš Mathé. Ochranka zároveň zajistila bezpečnost ostatních členů vlády.

Podle slovenské televize ministerského předsedu převážejí do nemocnice v Banské Bystrici, která je od Handlové vzdálena zhruba 65 kilometrů.

Členové slovenské vlády přitom před několika týdny hovořili o tom, že může dojít k útoku na politiky kvůli vyhrocené atmosféře v zemi. „To je ale informace, které s incidentem nemusí vůbec souviset,“ dodal Mathé.

Identita zadrženého útočníka zůstává neznámá.

Místopředseda slovenské sněmovny v reakci na postřelení premiéra na neurčito přerušil zasedání parlamentu, který dopoledne na své mimořádné schůzi začal jednat o novém zákonu o veřejnoprávní televizi a rozhlasu.. Koaliční poslanec Ĺuboš Blaho (Smer – SD) obvinil opozici, že je to „jejich práce“.

Zpravodaj ČT na Slovensku Jan Šilhan uvedl, že podle místních reportérů k činu došlo v době, kdy se premiér přišel pozdravit s občany. O jeho zdravotním stavu nejsou známy další podrobnosti. Svědkyně střelby podle listu Denník N řekla, že politik měl krvavé zranění na hrudníku a na hlavě.

VIDEO NA KTERÉM POLICISTÉ PACIFIKUJÍ STŘELCE

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights