VIDEO: SLOVENSKO: Debata o Slovensku, kterou iniciovala naše opozice v Evropském parlamentu, byla natolik “zajímavá a důležitá”, že se ne všichni slovenští europoslanci zúčastnili

Katarina Roth Nevedalova: BRÁNIME SLOVENSKO

Dnešní debata o Slovensku, kterou iniciovala naše opozice v Evropském parlamentu, byla natolik “zajímavá a důležitá”, že se ne všichni slovenští europoslanci zúčastnili Bylo to krátké a nic z toho nevzešlo, jen někteří kolegové potřebovali nové fotky a videa, jak před volbami kopou do vlády.

Diskuse měla být o situaci ohledně právního státu a svobody médií na Slovensku.

Komise však znovu zdůraznila, že je v úzkém kontaktu s vládou, že dostává odpovědi na její otázky a že se snaží společně řešit nedorozumění a vylepšovat návrhy tak, aby byly v souladu s právem EU.

Opět nás někteří europoslanci nazvali proruskými. Je to vtipné, i v kontextu dnešního jednání slovenské vlády s Ukrajinci, kde se řeší situace na naší východní hranici a jak pomoci mírovému řešení konfliktu. Chceme mít bezpečné hranice, chceme zlepšit situaci Slováků nejen na východním Slovensku a co nejvíce zmírnit dopady války na naše občany. Věřím, že dnes v Michalovcích se budou domlouvat i investice na východ.

Nemluvíme, děláme. A když nás pomlouvají a lžou, nenecháme je šťourat se v nose.

Na začátku jednání někteří včera navrhli, aby místo debaty o Slovensku proběhla debata o nákupu vakcín a komunikaci předsedy Evropské komise s Pfizerem. Bohužel jsme neměli dost hlasů na změnu. Ukazuje to ale nejen dvojnásobný metr, ale také to, že některá témata jsou před eurovolbami povolena a jiná se nesmí otevírat.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights