K ohlášené protestní akci zemědělců 19.2. 2024 se připojí i farmáři ze západu Čech

Zdroj: https://chebsky.denik.cz

Kdo se chystá v pondělí na cestu autem do Prahy, měl by počítat se zdržením. K ohlášené protestní akci zemědělců se připojí i farmáři ze západu Čech. Ovšem oproti stovkám kusů zemědělské techniky, která do Prahy dorazí například z jihu Čech, Západočeši pojedou především terénními a osobními vozy.

„Ze západu, tedy především z Karlovarského kraje vyjedou zemědělci pouze v autech, jako účastníci protestu. Domlouvají se, že se vzájemně svezou v offroadech nebo osobních vozech,“ sdělila v sobotu Deníku koordinátorka pro západ Čech Lucie Hormandlová. Dodala, že z Domažlicka a okolí na Prahu vyrazí nějakých dvacet kusů zemědělské techniky.

Farmáři, kteří v pondělí plánují protesty v Praze, do metropole s technikou přijedou do Prahy z šesti směrů z celé České republiky tak, aby stroje byly už kolem šesté hodiny ranní před ministerstvem zemědělství na plánovanou blokádu. Ta má trvat do 15 hodin.

“Účastníci mají v plánu při pondělní jízdě zemědělské techniky v brzkých ranních hodinách zablokovat magistrálu v obou směrech před Ministerstvem zemědělství ČR a v širokém okolí. Z tohoto důvodu upozorňujeme řidiče na možné výrazné dopravní komplikace, které způsobí problémy nejen v Praze, ale také na příjezdech do metropole a v přilehlých lokalitách. Protestů by se dle organizátorů mohly zúčastnit stovky až tisíce strojů,” uvádí se na stránkách Policie ČR.

Policisté jsou připraveni nepovolit vjezd na dálniční tělesa vozidlům, která nesplňují zákonné požadavky. “Současně však nic nebrání tomu, aby se zemědělská technika přesouvala po silnicích I. a nižších tříd, pokud například svými rozměry nebude spadat do kategorie zvláštního nebo obecného užívání. Upozorňujeme, že dále může být jízda těchto vozidel limitována místní nebo přechodnou úpravou. Proto je nezbytné s tímto při plánování trasy počítat. Rovněž zdůrazňujeme, že na dálnice i pro silnice pro motorová vozidla je dle § 35 odst. 1 a 38 zákona č. 361/2000 Sb. zakázán vjezd vozidlům s konstrukční rychlostí do 80 a více km/h mimo obec a 65 km/h v obci,” pokračují informace policistů, kteří připravují bezpečnostní opatření.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights