DenikN: Vedení fakulty dvakrát nabídlo pomoc

Zdroj: DenikN



Vedení Univerzity Karlovy zveřejnilo dokument, v němž popisuje události na filozofické fakultě od prvního příchodu kriminalistů. Svědkové hovoří o tom, že kriminalisté už v půl druhé některým lidem ukázali fotografii hledaného s tím, že „může být nebezpečný a asi je psychicky narušený“. Vrátný hlídce doporučil, aby prošla budovu od čtvrtého patra dolů, vedení fakulty dvakrát nabídlo setkání s děkankou a proděkany, policisté ale k žádnému z těchto kroků nepřistoupili. Sami přitom podle dokumentu tvrdili, že muž může být ozbrojený a hrozí jeho „vniknutí do budovy“.

V půl druhé měla na Filozofické fakultě na náměstí Jana Palacha v Praze začít schůze kolegia děkanky. „Před začátkem byli kolem 13.30 u vrátnice FF UK policisté, kteří dostali informaci o tom, že v prvním patře je vedení FF UK,“ stojí ve zprávě.

První kontakt měli policisté s vrátnými přímo u vchodu do budovy. „Před 13.30 přicházejí k vrátnici tři policisté. Mluví s vrátnými a ukazují jim fotky tří osob, jedna z nich byla pachatel útoku na FF UK. Vrátní jim uvedli, že nikoho z dotyčných neviděli. Policisté vrátným neřekli, proč dotyčné osoby hledají. Jeden policista zůstal a další dva šli do knihovny,“ popisuje dokument. Vrátný přitom policistům podle dokumentu doporučil, „aby prošli dům od 4. patra dolů“. Policisté evidentně nereagovali, instruovali však vrátné, aby jim „dali echo“, pokud se hledaný muž objeví.

„Asi ve 13.30 byli při vstupu do budovy u vrátnice uniformovaní policisté a mluvili s vrátnými. Zeptal jsem se jich, jestli něco nepotřebují, jeden z nich ukázal na mobilu fotografii (pachatele, pozn. red.) a řekl, že ‚se k FF asi blíží‘, je asi psychicky narušený a může být nebezpečný,“ popisuje proděkan Daniel Berounský.



Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights