SÉRIE VIDEI: Vidlákovy kydy

Aktualizace článku – 6.9. 2023

Domů

Jsem Vidlák

Nemám doktorát na filozofické fakultě, nemám ani vysokou školu, nemám světový rozhled, nepohyboval jsem se ve vrcholných kruzích, nejsem bohatý, nemám ani geniální hlavu.

Ve svém životě hodně dostal a všechno cenné bylo zadarmo. Mám skvělou ženu, pět dětí a tisíc čtverečních metrů, které mi říkají pane.   K tomu obdělávám malý štráfek hospodářství a krmím v chlívku trochu dobytka.  Moje hospodářství nedýchá dějinami a nijak se nevymyká svému okolí.  Přesto mi ten chlívek  dal víc, než všechny školy i zaměstnání.  

Naučil mě totiž kydat. A o tom bude celý tento blog. www.vidlakovykydy.cz  Zjistil jsem, že v naší zemi máme všechno, co potřebujeme. Jen nějak neumíme zacházet s hnojem. Chybí nám uvědomění si, že hnůj je projevem života. Málo nám dochází že pokrok  a plný žaludek mají svojí cenu a pokud člověk žije a má co do úst  tak to taky musí někudy ven. Pokud jsme společnost, rodina, stát, či národ, máme svoje projevy života, které tu prostě jsou. Nikdy nebudeme mít kolem sebe sterilní prostředí s dokonalými lidmi, kteří nepotřebují pro svůj život latrínu. Naopak budeme stále překvapováni, kolik bordelu se dá nadělat za neuvěřitelně krátkou dobu. 

( konec citace z webu ) VÍCE NA WEBU – www.vidlakovykydy.cz

PETRA RÉDOVÁ

Často se ptáte, co mne vedlo k tomu, že namlouvám Vidlákovy Kydy. Pro mnohé je to pohodlnější a praktičtější, což byl i jeden z důvodů. Ale vrátím se k samotnému počátku. Vinu dávám svým přátelům , zejména Zbyněk Lukáš Zbyňkovi. Jeli jsme spolu do Prahy a já si četla článek Vidláka, kterého sleduji již delší dobu a dnes mohu říci, že patří mezi mé přátele. Zeptala jsem se Zbyňka, zda mu to mám přečíst nahlas, neb řídil a článek byl úderný pro daný den. Zbyněk souhlasil a po přečtení se zeptal, zda bych mu to nemohla číst každý den, že si to vždy poslechne na cestách. Jako profesionální řidič je věčně za volantem. To byla výzva nejen pro mne, ale i našeho úžasného „ajťáka“. Řekli jsme si, že to zkusíme a uvidíme.

Po pár dnech mi začaly chodit zprávy, jak je to super. Psali mi zejména starší lidé, že si dělají svou pauzu a u kávičky si poslechnou Vidláka . A tak jsme se rozhodli se Zbyněk Pilař pokračovat . Každý večer si stáhnu Danův článek a snažím se ho opakovaně přečíst, abych zjistila obsah, vychytala fráze a složitá souvětí. Někdy to trvá dlouho, protože jakmile se přeřeknete , začínáte znovu. Pokud jsem v práci, využívám svou přestávku k tomu, abych se „zašila “ a natočila nahrávku . Pak přeposílám kolegovi a je to na něm .

Když jsem doma, snažím se to zpracovat co nejdříve ( většinou hned ráno), aby měl kolega čas během dne . Přece jen má i své povinnosti . Příspěvky dáváme na YouTube, aby si je každý mohl vyhledat i zpětně. Momentálně vzniká audiokniha . Namluvila jsem knihu Dana Sterzika , abych mu nějak přispěla v jeho aktivitách , které 100% podporuji. Jeho myšlenka rozvíjet soběstačnost je velmi aktuální, spojuje lidi, pomáhá jim hledat řešení a určitým způsobem i vzdělává. Ruku na srdce , kolik z Vás ví něco o zemědělství, půdě či chovu .

Všechny tyto aktivity děláme zdarma a s dobrým úmyslem, protože to je cesta ,kterou razíme. Pracuji v kosmopolitní zemi a mojí kolegové jsou lidé z různých koutů světa a všechny mám ráda , bez rozdílu. Tenhle přístup aplikuji ve svém životě a tedy i v ČR a pokud se to někomu nelíbí , je to jejich problém, nikoliv můj. Daniel Sterzik je neskutečně pozitivní člověk s velkým nadhledem, smyslem pro humor a praktickým myšlením. Dokud bude psát a bude zájem o jeho audio, budu pro Vás nahrávat . Čas je to nejcennější, co v životě máme a můžeme někomu věnovat.

Rádi se s Vámi podělíme.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ: PETRA RÉDOVÁ

Namluvené Vidlákovy Kydy.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights