Patrik Nacher – Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) používal ke komunikaci stejný šifrovaný telefon

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) používal ke komunikaci stejný šifrovaný telefon, jako lidé obvinění v kauze Dozimetr, která je s hnutím STAN úzce spjata.

Zdůrazněme, že nejde o kryptovaný telefon s národní šifrou poskytovaný NBÚ, který politici používat dokonce musí, je-li obsahem komunikace utajovaná informace, nýbrž telefon soukromé firmy, jejíchž služeb využívali i členové nechvalně proslulé zločinecké skupiny.

Rakušan loni v červnu pro Seznam Zprávy tvrdil, že šifrovaný telefon nikdy nepoužil. Tehdejšímu ministru školství Petru Gazdíkovi, jemuž zlomily vaz kontakty s Redlem a spol., doporučoval, aby ten svůj „rozkopal a vyhodil z okna.” Nyní však pod tlakem okolností přiznal, že šifrovanou komunikaci v nedávné minulosti přeci jen sám používal.

A stejný telefon, který exministru Gazdíkovi doporučoval rozkopat a vyhodit, prý on sám „pořád někde má.” Zajímavé… „Vysvětlení”, které Rakušan v neděli večer poskytl médiím, vrhá nejen na něj a hnutí STAN, nýbrž rovněž na pro bezpečnost ČR klíčový resort Ministerstva vnitra, temný stín, prohlubující už tak rekordně nízkou nedůvěru občanů v současnou vládu. Správným řešením je ministrova rezignace. Jeho další setrvání ve funkci a jakékoliv další ministerské kroky by byly spojeny se zcela oprávněnými obavami občanů o transparentní činnost MV a vnitřní bezpečnost naší země.

Aby vám nic neuniklo můžete se přihlásit k odběru novinek které na můj web pravidelně vkládám stačí vyplnit email. UPOZORNĚNÍ : Vždy si zkontrolujte v email schránce složku SPAM a Hromadné zprávy, je možné že moje emaily vám tam spadnou.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights