Jindřich Rajchl – Vít Rakušan našel nové dno.

Ve včerejším příspěvku věnovaném znásilnění mladé dívky v Plzni osmnáctiletým Ukrajincem jsem zmínil svůj předpoklad, že ti, kdo tady dnes a denně pěstovali a přiživovali princip kolektivní viny, budou těmi prvními, kdo budou apelovat na naše občany, aby se k tomuto přístupu neuchýlili.

Nemýlil jsem se.

Ministr vnitra Rakušan, jenž je v mých očích hlavním protagonistou strůjcem uplatňování principu kolektivní viny vůči občanům ruské národnosti bez ohledu na jejich postoj k ukrajinské válce nyní říká, že “ke generalizacím a rozdmýchávání nesnášenlivosti kvůli národnosti útočníka není důvod.”

Jak si tuhle drzost může vůbec dovolit vypustit ze svých úst?

Jaký je rozdíl mezi obviňováním všech Rusů za rozhodnutí jejich politického a vojenského vedení a obviňováním všech Ukrajinců za hrůzný čin osmnáctiletého mladíka patřícího k této národnosti?

Já žádný nevidím.

Kdokoliv, kdo princip kolektivní viny v jednom případě tvrdě uplatňuje a v tom druhé před ním usilovně varuje, je obyčejný pokrytec. Nic víc.

Avšak to nejhorší na onom příspěvku Víta Rakušana, je skutečnost, že toto jeho farizejství není jeho nejotřesnější částí.

Věta “Doufám, že jeho oběť bude nakonec v pořádku”, je asi to nejodpornější, co jsem kdy od jakéhokoliv politika četl.

Ne, pane ministře, i když dívka tento brutální útok přežila, tak už patrně nebude v pořádku do konce svého života. Ten gauner zničil život jí i celé její rodině. Navždy.

Pevně doufám, že si jeho až mrazivou bezcitnost ve vztahu k budoucnosti té mladé dívky uvědomíte a buď jej smažete, nebo se za něj omluvíte.

Pokud ne, tak jste dosáhl absolutního morálního dna a měl byste okamžitě odstoupit.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Věra dlabačová
1 rok před

Je to tak odporná osoba jako čin který byl spáchán a osoba která jej spáchala,je otázkou zda to nebylo dle návodu řeporyjstarosty,cituji,,podřezat dítě, zapálit barák, to už zřejmě nestihl,ale zničit životy lidí ano

4
1
1
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights