Jindřich Rajchl: Co jsme se dozvěděli po návštěvě ukrajinského prezidenta v Praze.

1) Že vláda vyčlenila na vojenskou pomoc Ukrajině už desítky miliard korun, A teď ještě furiantsky přihodíme helikoptéry, munici a simulátory. Přece od nás Voloďa neodjede s prázdnou!

Škrtání rozpočtových výdajů se evidentně Ukrajiny netýká. Šetří se pouze na našich lidech, co se týče peněz, které posíláme na zbraně na východ či na platy eurobyrokratů na západ, tam rozhazujeme plnými hrstmi dál.

2) Že už je zakázáno pokládat nepříjemné otázky.

To si tedy redaktor ČT dovolil moc! Tisková konference tady není od toho, abyste se soudruha ptali na nějaké otázky, na které mu není příjemné odpovídat, soudruzi! To by tak hrálo! Nějaký Papadopoulos se nemá co zajímat o to, jak se soudruh vypořádá s ruskou etnickou většinou na Krymu. Ještě by příště mohlo někoho napadnout zeptat se, jak to bylo s tím Nord Streamem nebo s plánem vyhodit do vzduchu ropovod Družba. A nedej bože, že by měl někdo tu drzost zjišťovat, jak to bylo s tím vyznamenáním pro toho neexistujícího pilota, co zaznamenal 40 sestřelů ruských stíhaček (což se později ukázalo jako pouhá počítačová simulace).

Tak takhle tedy ne! Očekávám, že příště budou muset novináři předložit všechny případné dotazy k předchozímu schválení. Přece nestrpíme to, že by se v naší zemi mohli žurnalisté ptát na cokoliv, co je napadne.

Mimochodem twitterová kavárna už žádá Papadopoulosovo odvolání. Ale žádná cenzura tady samozřejmě není a kdo to tvrdí, ten je dezinformátor a dezolát.

3) Že Ukrajina má jistý hlas České republiky pro vstup do NATO.

Aspoň tak to říkal Petr Fiala.

Já jen doufám, že se ve Vilniusu nezblázní a neporuší základní podmínku vstupu – tedy, že nelze do NATO přijmout zemi, která je aktuálně ve válečném konfliktu.

Pak by se totiž rozhodovalo o vstupu do NATO patrně až za funkčního období nové vlády, kdy do toho vysílač signálů už nebude mít co mluvit. A pokud byste dali důvěru nám, tak máte mé slovo, že vláda, v níž by figurovalo PRO, by pro vstup Ukrajiny do NATO naopak nikdy ruku nezvedla.

Ani kdyby se Voloďa postavil na hlavu.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Petra Moučková
1 rok před

✌️✌️🎩❤️🙏

Jarmila Petrovská
Jarmila Petrovská
1 rok před

Prosím Vás,kdy už skončí to ožebračování českých občanů.Kdy se udělá pořádek s těmi nefachčenkami z UA,které mi živíme.Kdybych byla mladá,tak bych se určitě zapojila,ale mámjiž 80 let a jsem imobilmí,tak jen bezmocně přihlížím k tomu ožebračování,Vy mladímproč to tak necháte,proč s těmi darebáky neuděláte pořádek.Moji adresu V8m klidně zveřejním,mám čisté svědomí,řádně jsem pracovala,platila daně,
Jarmila Petrovská ,Krnov : jarmila.petrovska42@gmail.com.

2
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights