VIDEO: Za pravdu debata o bezpečnosti na demonstraci 11.3. 2023 Česko proti bídě host DENIS NOVÁK – politická strana PRO není zodpovědná za odsouzení Jakuba Jaška

Patrik Pečénka na své facebook stránce Za pravdu měl dne 22.5. 2023 živé vyslání a hostem živého vysílání byl DENIS NOVÁK, jeden z hlavních koordinátorů bezpečnosti na demonstracích. Denis Novák dne 11.3. 2023 se svým týmem z AKS – Aliance kulatého stolu – zabezpečoval demonstraci Česko proti bídě na Václavském náměstí v Praze. Denis Novák popsal jak probíhala bezpečnost konkrétně na této demonstraci a padla slova i o Jakubovi Jaškovi, který byl zadržen policií.


ZÁZNAM Z DEBATY

Politická strana PRO nedostala žádné vyrozumění o podaném trestním oznámení. Když se podá trestní oznámení, policie vyvodí závěry o kterých informuje oznamovatele a to policie neudělala.

Policie má oznamovatele obeznámit s výsledkem a to politická strana PRO nedostala.

Teď je tady otázka PROČ?

Další otázka: kde jsou ty dvě osoby, které byly naprosto stejně oblečené?

Ani o těchto lidech politická strana PRO nedostala oznámení o závěru šetření. Takže pokud policie nepodala nějaké vyjádření o zpracovaní trestného oznámení, pak z toho tedy vyplývá, že trestní oznámení od politické strany PRO nebylo zpracované a tak nemohlo dojit ani ke stíhání Jakuba Jaška na základě oznámeni politické strany PRO.

Také z toho vyplývá, že politická strana PRO nemá nic společného s odsouzením Jakuba Jaška. Dále je fakt, že několikanásobné trestní oznámení na stejnou osobu nemá žádný vliv na průběh vyšetřovaní a rozhodně ne na rozhodování o vině a trestu u soudního líčení.

Soud pracuje vždy s prvním vyšetřovacím spisem a tak tedy, ve věci Jakuba Jaška, se spisem od prvního zadržení.

Policie měla Jakuba Jaška v hledáčku od doby, kdy vstoupil na demonstraci 11.3., ale pouze ho sledovala. Jakmile se Jakub Jaško přiblížil ke konfliktní zóně mezi demonstrací a podporovatele Ukrajiny, pak tedy policie vyhodnotila, že Jakuba Jaška vyzvou k podaní vysvětlení.

Poté tedy policie konala dál. Policie tedy jednala pouze z vlastního rozhodnutí. Je zde i možnost, že kdyby se Jakub Jaško nedostal do konfliktní zóny, zůstal by v hledáčku policie až do ukončení demonstrace a nemuselo dojit k zadržení Jakuba Jaška.

Jelikož měl na sobě viditelné znaky ( Z ) a přiblížil se ke konfliktní zóně, pak tedy policie to sama vyhodnotila jako riziko a vyzvala Jakuba Jaška k podaní vysvětlení.

Pak už tedy záleželo na vývoji šetření. Je velice zvláštní, že když Jakuba zadržela policie při demonstraci 11.3.2023, byl naprosto rychle odsouzen.

Také to dává jasné vodítko, že trestní oznámení od politické strany PRO nemohlo být tak rychle zpracováno na to, aby tak rychle došlo k soudnímu jednání.

Stále je tedy otázka, proč se tady neřeší, kdo jsou ti dva ve stejném oblečení?

Po nich se naprosto slehla zem, což napovídá, že by se mělo jednat o nastrčené provokatéry. Politická strana PRO nemá nic společného ze zadržením JAKUBA JAŠKA a už vůbec ne s odsouzením JAKUBA JAŠKA.

Posílat upozornění na email na ( nové komentáře )
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu rád za váš názor, prosím komentujtex
Ověřeno MonsterInsights